Skip to content Skip to footer

Utlån av kläder + Elin i Idol

Hej!

Hoppas allt är bra med er denna fredag!? Här i Marbella är det strålande sol och skulle gissa på 25 grader. Våra nya makeup studenter går igenom hur man rengör ansiktet innan man börjar applicera makeup för att förbereda huden på bästa sätt. Bareleverna blandar cocktails nu och var tidigare på stranden för att öva flairing.

För ett tag sedan hade jag med några plagg jag gjort på Idol. Många frågade hur det gick till, hur det kom sig att mina plagg var med?. Så idag tänkte jag berätta lite kort om hur det går till när det kommer till utlån av plagg, inte bara för tv men även liknande för fotograferingar. Vanligtvis har varje designer/ klädmärke ett showroom där kollektionerna finns presenterade. För större märken har de sina egna Showrooms men för mindre märken eller för märken som finns representerade på flera ställen “hyr” man in sig på en Pr-agentur som är profilerade till mode. Showrooms finns dels för att inköpare skall kunna se kollektionerna men också för att stylister skall kunna komma och låna plagg. När jag började få förfrågningar om att låna ut plagg var jag dock fortfarande student och hade det flesta av mina plagg på Textilhögskolan i Borås. Vid sådana tillfällen brukar det vara stylisten som direkt kontaktar designern och så var det i detta fallet. Plaggen skickas sedan till stylisten som i sin tur har fitting med artisten/ modellen. Det har hänt mig många gånger att jag skickat plagg som sedan inte blir använda, då stylister oftast lånar fler plagg än vad som behövs för tillfället. Efteråt skickas plaggen tillbaka till designern eller lämnas tillbaka till showroom.

Bilderna nedan visar två handstickade toppar jag gjort och en tyllkjol. Så för alla designer där ute, se till att lägga ut er design på social media, man vet aldrig vem man kan bli kontaktad av. För alla er stylister, makeup-artister, frisörer och fotografer rekommenderar jag att kolla in alla designskolor som finns runt om i landet för att hitta oetablerade designer med unik designestetik!

 

 

1200

8

Elin Bergman Idol 1

Elin Bergman Idol 7

Elin Bergman Idol 10

Elin Bergman Idol 9

Bilder lånade från Aftonbladet!

På återseende!

// Lisa Viola Setterberg Pr- manager