Skip to content Skip to footer

MEA’S STRANDTIPS PÅ COSTA DEL SOL

El Cañuelo

Var hittar man den: 13km från östra Nerja, på gränsen mellan Malaga och Granada

Det magiska inslag till denna vackra strand är det faktum att det är beläget i ett naturreservat och ligger i ett skyddat läge. Fordon är parkerade på toppen av berget ovanför och bussar reser fram och tillbaks för att plocka upp besökare. Alternativt kan du skippa bussen och njuta av en pittoresk promenad!

El Cañuelo är en vik, med snäckor snarare än sand. Vattnet är något av en annan värld, kristallklart och rent och stoltserar med ett imponerande marinliv. Detta är definitivt en plats för snorkling och dykning!

2814_Fill_670_0

 

El Cristo

Var hittar man den: Precis utanför Estepona Marina, till väster om centrum.

De flesta stränderna på kusten vetter mot söder, men inte här. El Cristo sträcker sig mot väst vilket innebär att den är skyddad av vinden, men också får mest sol! Du hittar fin silkeslen sand här, inga stenar, som är ett extra plus. Det klara vattnet är också grunt och gradvis blir djupare så detta är en perfekt strand för barn också.

Denna strand är också känd för dom två chiringuitos (beach barer) som ligger där (Havana Beach och Lolailo), Du kommer att känna semester viben när du hör den vackra musiken spelas upp från båda platser.

20062012184-1-640x640x80

Funny Beach

Var hittar man den: Ligger på stranden på huvudvägen N-340 (Km.184 Cádiz-Málaga), 300 meter från Marbellas båge. Håll utkik efter den överdimensionerade Coca Cola burken!

Om du älskar spänningen av roliga vattenaktiviteter eller vattensporter, är detta definitivt stranden för dig! Listan över aktiviteter är oändliga: Go-kart, vattenskoter, parasailing , fly-boarding, paddlesurf, för att bara nämna några!

Det är också en fantastisk plats för barn och erbjuder hoppslott och en hel del mer!

Det är inte den mest estetiska stranden i världen, men om du letar efter en adrenalinpackad spännande dag, är det där du ska vara!

4-webfunny-beach

Nagueles

Var den finns: Ligger på Marbellas berömda “Golden Mile” längs Paseo Maritimo .

Beläget framför lyxiga Marbella Club Hotel och Puente Romano, är den här stranden imponerande med en vy av en fantastisk bergig bakgrund.

Detta är platsen för Kändis Spotting så håll utkik efter de rika och berömda i Marbella! Du hittar en hel del att göra här på Nagueles stranden, inklusive ett stort utbud av chiringuitos att välja mellan, affärer, kiosker och ett urval av olika aktiviteter som paddle och surf!

Intresserad av strandmode? Detta är platsen!

91_Fill_670_0

 

Vilken är din favoritstrand?